Obrenovac - mesec dana kasnije FOTO

Mesec dana otkako je poplavljen Obrenovac još su na svakom koraku jasno vidljive razmere katastrofalnih posledica poplava.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2014.

09:31

Default images

Stanovnici grada i dalje čiste svoje kuće, otpad se odnosi, uništeni su vrtići, igrališta, voćnjaci, a voda se u nekim delovima još nije povukla.
Foto: B92
Danas postoje "jezera" koja nikada nisu bila na tim mestima, ustanove koje omogućavaju normalan život zajednice nisu u funkciji, ali se Obrenovčani već mesec dana trude da kako-tako vrate svoje živote u uobičajeni ritam.
Foto: B92
Svaka fotografija reportera B92 pokazuje da će za obnovu biti potrebno mnogo vremena, novca i truda. Više fotografija pogledajte na ovom linku

. Danas je počela da radi i gradska pijaca. Prvog radnog dana posle poplava rade samo dve tezge.

Na drugom kraju, meštani naselja Dudovi tvrde da se sva kanalizacija iz grada danima izlivala upravo u njihovo mesto, zato su pred čelnike opštine izašli sa zahtevom da se to odmah prekine, a u protivnom će, kažu, blokirati put koji vodi ka TENT-u.

Više o svemu tome pogledajte u našem video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: