Tači nezadovoljan zbog žardinjera

Premijer Kosova Hašim Tači je u ime Vlade Kosova izrazio duboko razočaranje u vezi s kako je naveo "sramnim činom postavljanja barikade na mostu u Mitrovici.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.06.2014.

11:32

Default images

“Kao premijer ove zemlje sam juče pre podne pozdravio dobrovoljno uklanjanje barikade, koje su učinili građani srpske nacionalnosti, nadajući se da je to znak građanske zrelosti. Nažalost, trebalo je malo sati da se ja i građani Kosova ponovo razočaramo sa sramnim činom postavljanja barikade na mostu na reci Ibar."

On je pozvao lokalne rukovodioce sa severa Kosova da pokažu svoju volju i uklone barikadu na mostu u Kosovskoj Mitrovici.

"Ova sramna i opasna igra, a iznad svega protivzakonita igra je naprihvatljiva za društvene vrednosti naše demokratske države. Oni koji su odgovorni za ovakva protivzakonita dela će se suočiti, pre ili kasnije, sa zakonom. Sloboda kretanja je fundamentalno pravo i nju ne sme niko da prekrši. Stoga, pozivam lokalne rukovodioce srpske nacionalnosti da pokažu da to poštuju i da uklone barikadu. Sramotu koju predstavlja ova barikada ne može da se skriva iza žardinjera koje su postavljene na pogrešno mesto", naveo je Tači.

"Taj sram će se otkloniti samo uklanjanjem barikade", navodi se u saopštenju premijera Kosova.

Na sredini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici, juče po podne postavljene su betonske žardinjere, a gradonačelnik severne Mitorivce Goran Rakić je naveo da je ideja da se napravi Park mira. Prethodno su tokom noći i ranog jutra uklonjene barikade koje su na mostu u Mitrovici stajale gotovo tri godine.

Kfor je pozdravio uklanjanje barikade na mostu u Kosovskoj Mitrovici kao pozitivan korak koji može poslužiti pomirenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: