"Vojvodini treba nova vlast bez DS"

Promena vlasti u Vojvodini je neophodna, ali SNS sasvim sigurno neće učestvovati ni u kakvim promenama koje uključuju i DS, rekla je Maja Gojković.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 19.06.2014.

07:25

Default images

U SNS, čekamo poteze LSV-a i SVM-a da vidimo da li oni žele pokrajinske izbore, ili smatraju da ovo nije trenutak za izbore zbog svih problema koji su zadesili zemlju, pre svega mislim na katastrofalne poplave, koje su, ionako tešku ekonomsku situaciju još više otežale, rekla je predsednica parlamenta i član Predsedništva SNS u intervjuu za današnju ''Politiku''.

''Mi želimo izbore u Vojvodini, ali mi smo tamo opoziciona stranka, o tome odlučuje DS oličen u Bojanu Pajtiću, koga poslanici napuštaju na svakoj sednici parlamenta, i stranke koje su sa DS-om u koaliciji'', istakla je Gojković.

Ukoliko se proceni da je potrebno prvo promeniti vlast i obezbediti vreme da se celokupno stanje konsoliduje, pa onda izaći na izbore, raspoloženi smo da razgovaramo i o toj opciji.

Ona je podsetila da je izborni zakon već donet, mimo volje DS i da je SNS pozvala sve političke činioce koji imaju poslanike u pokrajinskom parlamentu na razgovore, osim naravno DS-a, kao i da se ti razgovori sada vode na nivou šefova poslaničkih grupa, pa ćemo videti šta će se desiti,kaže ona.

Gojković je objasnila da se promenom ne može smatrati samo razmeštanje istih ljudi na različite funkcije, jer bi ostanak Demokratske stranke, koja je pokrajinu dovela do sunovrata, u vladajućoj strukturi značio samo nastavak te agonije i SNS sasvim sigurno neće učestvovati ni u kakvim promenama koje uključuju i DS.

Na pitanje kako je za SNS postala prihvatljiva promena vlasti u Vojvodini prekompozicijom bez izbora, a na republičkom nivou to nije dolazilo u obzir, ona kaže da se SNS zalaže za promenu vlasti u Vojvodini, što je nešto sasvim drugo u političkom životu od prekompozicije.

''Prekompozicija znači promene u okviru sadašnje pokrajinske vlasti, a promena znači da DS više ne bi bio deo vlasti. DS je glavni krivac za loše stanje u Vojvodini na svim poljima i to su građani na republičkim izborima vrlo jasno rekli, dajući samo šest odsto glasova toj stranci'', kaže Gojković.

Prema njenim rečima, građani Vojvodine su dali ogromnu podršku SNS-u, a SNS je pokazao da hoće i može da rešava probleme, najbolji primer je donošenje Statuta Vojvodine.

Na pitanje kako vladajuća koalicija funkcioniše u Skupštini Srbije, pošto se pojavljuju nezvanične inforamcije o nezadovljstvu SPO-a, predsednica parlamenta je rekla da njoj nisu rekli da su nezadovljni mestima koja su dobili u odborima i delegacijama, kao i da nisu imali ni neke zahteve, pa nema nesporazuma.

Ona je dodala da SPO i DHSS jesu bili na listi Aleksandar Vučić, ali da u skladu sa dogovorom, imaju svoj poslanički klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

117 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: