"Nezavisna komisija za Šarića"

Istragu o tome da li su optužbe Darka Šarića na račun načelnika UKP Rodoljuba Milovića tačne bilo bi bolje da vodi nezavisna komisija, smatra Momir Stojanović.

Izvor: Politika

Sreda, 18.06.2014.

09:23

Default images

"Reč je o sumnjama uperenim prema načelniku UKP, osobi koja je direktno zadužena da sprovodi zakon i što, ako MUP vodi istragu, otvara mogućnost manipulacije i bojazni da se slučaj ne istraži", rekao je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović za "Politiku".

Stojanović, koji je poslanik SNS, smatra da bi možda bilo bolje da istragu vodi određeni mešoviti tim sa Bezbednosno-informativnom agencijom na čelu, jer ovako, kako je dodao, načelnika UKP treba da istražuju ljudi kojima je nadređen.

"Samim tim se otvara mogućnost da, ukoliko su u najgorem slučaju optužbe tačne, načelnik UKP može istragu da usmerava u bilo kojem god pravcu želi, da preti potčinjenicima, da zataška određene činjenice. Malo je čudna odluka Tužilaštva, koja mi se čini lišena realnosti, birokratski se pristupa celoj stvari", navodi Stojanović.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo danas od Ministarstva unutrasnjih poslova da proveri osnovanost navoda optuženog Darka Šarića koje je izneo na suđenju u Specijalnom sudu, rekao je ranije Tanjugu tužilac Miljko Radisavljević.

Prethodno je Darko Šarić izjavio da je "general Papaja", kako ga je ranije pominjao na suđenju, zapravo načelnik UKP Milović, rekavši da je on čovek koji mu je montirao ceo proces u vezi sa švercom kokaina kao i godinama spinovao preko medija informacije praveći od njega šefa narko klana I ubicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: