Kombinovani test đacima bio najteži

Trećeg, završnog dana male mature, osmaci prvi put polažu kombinovani test. Pitanja iz pet predmeta deci su bila najteži od tri testa koje su polagali.

Izvor: B92

Sreda, 18.06.2014.

16:10

Default images

Znaju da ne mogu da padnu, ali su svesni toga da im od uspeha na ispitu zavisi dalje školovanje. Osmaci su prvi put izašli na kombinovani test i razočarali se.

Istorija ih nije uplašila, za razliku od fizike, hemije, biologije, i geografije.

"Bilo je pitanja koja su bila malo teža, ali ja mislim da je glavni problem bio u tome što smo već umorni od ova dva dana", kaže jedan od đaka.

Osnovci kažu i da im je rečeno da će treći test biti lakši, ali da oni imaju baš suprotan utisak.

Ministar prosvete na polaganje je došao sa zakašnjenjem u školu za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović".

"Kao i što je svima i njima je naporno, test je naporan to je i normalno, ali mi smo se trudili da ih pripremimo maksimalno s obzirom na njihova oštećenja koja imaju", kaže Rada Laban, direktorka ove škole.

Ministar Verbić veruje da je ova generacija, za razliku od prethodnih, bolje pripremljena za završni ispit.

"Ukupni rezultati ne mogu da budu loši, može samo da bude prosečno veći ili manji broj poena. Mi odatle izvlačimo pouke za dalje akcije, ali to što će možda biti manji broj poena prosečno ili na matematici ili maternjem jeziku ne znači da je ova generacija lošija. To verovatno znači da su oni koji su pravili zadatke napravili ih malo težim", kaže Verbić.

Preliminarne rezultate osmaci će moći da vide kod svog razrednog starešine u petak. Konačni rezultati biće objavljeni 26. juna.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: