Dva zemljotresa kod Fukušime

Dva zemljotresa umerene jačine, potresla su rano jutros japansku istočnu obalu u blizini Fukušime, saopštio je američki Institut za geološka istraživanja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 15.06.2014.

23:58

Default images

Institut je naveo da su male šanse da izazovu veću štetu.

Epicentar prvog potresa, jačine 5,7 stepeni Rihterove skale, bio je na oko 90 kilometara od obale Honšua, japanskog najvećeg i najnaseljenijeg ostrva, na dubini od 22 kilometra.

Drugi potres, jačine 5,6 stepeni Rihterove skale, dogodio se dva sata kasnije, malo bliže obali, na dubini od 39 kilometara, preneo je Frans pres.

Najbliži epicentrima zemljotresa su gradovi Ivaki, Namie i Hitači.

Ovo područje je 2011. godine pogodio katastrofalni zemljotres praćen razornim cunamijem, u kojem je poginulo najmanje 18.000 ljudi i koji je, na postrojenju Fukušima, izazvao najveći nuklearni incident u poslednje vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: