Ruski novinari uhapšeni u Ukrajini

Ukrajinske službe bezbednosti drže dvojicu novinara ruske televizije Zvezda koji su uhapšeni na jednom kontrolnom punktu na istoku Ukrajine.

Izvor: B92

Nedelja, 15.06.2014.

15:10

Default images

Ukrajinska Nacionalna garda uhapsila je juče Nikitu Konačenkova i Jevgenija Davidova na kontrolnom punktu nadomak aerodroma Dnjepropetrovsk, zapadno od Donjecka.

Novinari su se vraćali u Rusiju posle izveštavanja o konfliktu između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih aktivista na istoku Ukrajine.

"Uprava televizije poziva ukrajinskog predsendika Petra Porošenka da ih oslobodi", navela je televizijska stanica Zvezda.

Druga dva novinara iste televizije, osumnjičena da špijuniraju ukrajinske vojne operacije, uhapšeni su početkom juna na kontrolnom punktu kod Slavjanska. Oslobođeni su posle nekoliko dana.

Televizija Zvezda radi pod pokroviteljstvo ruskog Ministarstva odbrane i emituje uglavnom patriotski program, navodi Frans pres.

Dva ruska novinara sajta Lajf njuz (Life News) uhapšena su na istom području u maju. Bili su osumnjičeni da prevoze protiv-vazdušne rakete.

Novinari su oslobođeni posle nedelju dana na intervenciju čečenskog predsednika Ramzana Kadirova. Kremlj je potom odlikovao te novinare.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: