Megatrend usvojio ostavku rektora

Savet Univerziteta "Megatrend" usvojio je danas ostavku rektora Miće Jovanovića i razrešio ga dužnosti, navodi se u saopštenju te ustanove.

Izvor: B92

Subota, 14.06.2014.

14:18

Default images

Jovanović je najavio juče da će podneti ostavku na mesto rektora univerziteta i potpredsednika Konferencije univerziteta, što je zatražio ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić i to samo zato što on to traži od njega.

"Ne zbog moralne obaveze, jer nemam mrlju na obrazu. Ako ministar prosvete ima takav zahtev, ja ću ga ispuniti", rekao je on.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pozvao je Jovanovića da podnese ostavku pošto je međunarodna procedura za proveru Jovanovićevog doktorata pokazala da akademsko zvanje nije stekao na Londonskoj školi ekonomije (London Sćool of Economics) kako je, inace, Jovanović tvrdio.

Verbić je rekao da na Londonskoj školi ekonomije i političkih nauka nema doktorske teze rektora "Megatrenda" i pozvao Jovanovića da objasni tu činjenicu ili podnese ostavku.

Jovanović je demantovao navode Verbića i najavio da će to dokazati u ponedeljak, kada će i pitati ministra prosvete šta će učiniti kada se utvrdi da njegova izjava nije bila zasnovana na istini.

"Sad sam u Londonu i upravo držim dokaz da sam govorio istinu. Čim se u ponedeljak vratim biće sve jasno. Javnosti ću prezentovati taj dokaz kao i celokupnu dokumentaciju koja se vezuje za moj doktorat i doktorsku disertaciju", rekao je Jovanović.

Jovanović je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv "svih aktera ujdurme" oko njegovog doktorata, za koju tvrdi da je politički motivisana.

Informacijom da rektor Jovanović nema londonski doktorat bili su iznenađeni zaposleni na Univerzitetu Megatrend.

Slučaj Jovanovićeve disertacije dospeo je u javnost u danima nakon što je na sajtu "Peščanika" dovedena u pitanje doktorska disertacija ministra policije Nebojše Stefanovića.

Megatrend i Stefanović su u nekoliko navrata odbacivali optužbe, a juče je Senat Megatrenda saopštio da nema razloga za postupak postupka za poništenje njegove diplome, dok je Stefanović rekao za Nedeljnik da ništa nije plagirao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

11 h

Podeli: