Ruski tenkovi u UKR, borbe u toku

Kolona od tri ruska tenka prošla preko graničnog prelaza Djakovo koji su zauzele proruske snage, javila agencija Ukrinform. Porošenko: Tenkovi neprihvatljivi.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

19:01

Default images

Ukrajinski ministar unutrašnjih poslova Arsen Avakov rekao je, na konferenciji za novinare, da su tenkovi koji su prešli ukrajinsko-rusku granicu stigli do Snižne u Donjeckoj obasti. Dva su se uputila u grad Gorlovka, gde ih je zaustavila ukrajinska vojska.

"Tenkove su napale naše (ukrajinske) oružane snage. Borbe su u toku. Ne mogu da objavim rezultat (borbi), ali deo kolone je uništen", rekao je ukrajinski ministar.

U operaciji ukrajinske vojske u oblasti Donjecka i Luganska na istoku zemlje poginulo je 270 ljudi, a ranjeno 713 ljudi, saopštilo je ukrajinsko ministarstvo zdravlja.

Od početka sukoba 225 ljudi je poginulo u Donjeckoj oblasti a 45 u Luganskoj, navodi se u saopštenju, preneo je ranije danas Itar-Tas s.

Porošenko Putinu: Ruski tenkovi neprihvatljivi

Novi predsednik Ukrajine Petro Porošenko rekao je predsedniku Rusije Vladiminu Putinu u telefonskom razgovoru da je dolazak tri ruska tenka u istočnu Ukrajinu neprihvatljiv.

Porošenko je govorio i o planovima za rešavanje krize na istoku zemlje u prvom telefonskom razgovoru sa Putinom od kada je proteklog vikenda položio zakletvu.

Povodom navoda da su tri sovjetska tenka prešla iz Rusije na ukrajinsku teritoriju,"Porošenko je nazvao situaciju neprihvatljivom", napisao je portparol predsednika Ukrajine na Fejsbuku.

Iz kratkog saopštenja Kremlja o telefonskom izveštaju nije moguće zaključiti šta je Putin mogao odgovoriti, navodi AFP.

"Ukrajinski predsednik je obavestio Vladimira Putina o svom planu za rešavanje situacije u jugoistočnoj Ukrajini", rekao je kratko portparol Kemlja Dmitrij Peskov ruskim agencijama.

Eksplozija u centru Donjecka

S druge strane, u centru Donjecka, u istočnoj Ukrajini, gde su proruske snage zauzele zgradu regionalne vlade, odjeknula je eksplozija, javlja AP.

Reporter ove agencije koji se nalazio u blizini čuo je eksploziju i kada je došao na lice mesta video je kombi u plamenu. On je video i kako odnose tri povredjene osobe.

Samoproglašena "Donjecka Narodna Republika" napisala je na Tviteru da je taj kombi koristio jedan od njenih lider Denis Pušilin, ali da se on nije nalazio u vozilu u trenutku eksplozije. U istom tvitu je napisano da su četiri osobe povredjene, od kojih je jedna u teškom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: