Putin i Porošenko telefonom o UKR

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao telefonom sa ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom o krizi u Ukrajini, saopštio Putinov sekretar Dmitrij Peskov.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

18:36

Default images

"Predsednik Ukrajine informisao je Vladimira Putina o njegovom planu za rešavanje situacije na jugoistoku Ukrajine", rekao je Peskov a prenosi Itar-tass.

RIA Novosti prenela je izjavu vršioca dužnosti šefa ukrajinske diplomatije Andreja Deščice da Ukrajina očekuje reakciju Moskve na plan o rešavanju krize koji je izneo Porošenko.

Plan, kako navodi ta agencija, podrazumeva da Rusija prizna rezultate predsedničkih izbora u Ukrajini, da ustanici prekinu vatru i da se uspostave humanitarni koridori za civilno stanovništvo, a, takodje, da se u regionu slobodno koristi ruski jezik, da budu održani vanredni izbori i proglašena amnestija za učesnike protesta osim za one koji nisu "ruke uprljale krvlju".

Porošenko je inaugurisan prošle subote posle vanrednih predsedničkih izbora održanih 25. maja.

Peskov je rekao i da je Porošenko čestitao Putinu nacionalni praznik - Dan Rusije, ustanovljen povodom usvajanja istorijske deklaracije o suverenitetu pre 24 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: