Javne politike za LGBT prava

Organizacija "Labris" će u narednom periodu definisati i izraditi javne politike u pet oblasti, a koje su vezane za veće poštovanje prava LGBT osoba.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

16:47

Default images

Labris je, u saradnji sa Forumom za etničke odnose, definisala ključne teme na osnovu kojih će se obratiti političarima i parlamentaricima.

Tim povodom su definisani prioriteti za formiranje predloga javne politike - pristup pravdi i vladavina prava, bezbednost, prevencija i borba protiv nasilja, zabrana diskriminacije, obrazovanje, socio-ekonomska stabilnost i LGBT kultura i identiteti.

Zastupanje javnih politika, kako je saopšteno, ima za cilj da nosiocima vlasti približi probleme koji su definisani javnim politikama na razumljiv i prihvatljiv način.

Projekat je, kako se dodaje, od izuzetnog značaja za LGBT zajednicu, ali i za proces pristupanja Srbije EU, a podržala ga je ambasada Norveške u Srbiji.

U saopštenju se navodi i da je Srbija potpisnica niza međunarodnih instrumenata za zaštitu ljudskih prava koji zabranjuju diskriminaciju LGBT osoba i predviđaju obaveze u cilju obezbeđivanja njhiovih prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: