Megatrend: Nema razloga za postupak

Senat Megatrend univerziteta utvrdio je da "nema razloga za pokretanje postupka za poništenje diplome doktora nauka Nebojše Stefanovića".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.06.2014.

12:15

Default images

Kako se navodi u saopštenju Univerziteta Megatrned, komisija koju je formirao Senat univerziteta utvrdila je da nema osnova za osporavanje orginalnosti Stefanovićeve doktorske disertacije.

Senat tog univerziteta je povodom otpužbi da je Stefanovićeva disertacija plagijat 5. juna formirao komisiju "za ocenu osnovanosti pokretanja postupka poništavanja diplome Fakulteta za poslovne studije u Beogradu o stečenom naučnom nazivu doktora ekonomskih nauka izdate na ime Nebojše Stefanovića".

U saopštenju se navodi da je komisija u detalj˜nom izveštaju na 12 strana analizirala postupak sticanja doktorata, konkretne primedbe oponenata doktorata Nebojše Stefanovića, naučnu i metodološku utemelj˜enost, sadržaj njegovog doktorata i ostale primedbe iznete u javnosti.

"Komisija je jednoglasno Senatu Univerziteta predložila, ceneći kako suštinske tako i formalne elemente, da nema osnova za osporavanje orginalnosti doktorske disertacije Nebojše Stefanovića", piše u saopštenju.

Senat Megatrend univerziteta je na sednici 11. juna prihvatio zaključke komisije i saglasio se sa stavom da je "Stefanović prijavio, izradio i javno odbranio doktorsku dicertaciju u skadu sa Zakonom i propisima Megatrend univerziteta, te da stoga nema razloga za pokretanje postupka za poništenje diplome doktora nauka".

Članovi komisije bili su prorektor za nučno-istraživački rad Megatrend univerziteta prof. dr Boris Krivokapić, predsednik Komisije za kontrolu kvaliteta doktorskih disertacija prof. dr Oskar Kovač, redovni profesor na predmetu Metodologija naučnih istraživanja na Fakultetu za pravo, javnu upravu i bezbednost prof. dr Nedjo
Danilović i docent na predmetu Strategijski menadžment na Fakultetu za poslovone studije dr Mihajlo Rabrenović.

Stefanović je doktorsku disertaciju pod nazivom "Nova uloga strategijskog menadžmenta u upravljanju lokalnom samoupravama (primer grada Beograda)" odbranio 27. juna 2013. godine na Fakultetu za poslovne studije i stekao naučni naziv doktora ekonomskih nauka.

Taj doktorat su kao plagijat osporila trojica naučnika iz Srbije koji rade na univerzitetima u Velikoj Britaniji.

Stefanović je u današnjem Nedeljniku još jednom odbacio optužbe o plagiranju doktorata, dok je Ministarstvo prosvete pokrenulo međunarodnu proceduru za proveru doktorata rektora Megatrenda Miće Jovanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: