"Prvi i poslednji put o doktoratu"

Ministar unutrašnjih poslova u intervjuu Nedeljniku negirao da je njegov doktorski rad plagijat, dodajući da je to prvi i poslednji put da o tome govori.

Izvor: B92, Nedeljnik

Četvrtak, 12.06.2014.

09:48

Default images

"Ovo je prvi i poslednji put da komentarišem te lažne i politički motivisane optužbe", poručio je Nebojša Stefanović u intervjuu Nedeljniku.

"Prvog dana napada poslao sam kratki demanti. Nemam ni potrebe, a još manje vremena, da se bavim tom neistinitom pričom. Doktorski rad sam pošteno uradio i komisija, koju su činili ugledni profesori, nije imala ni jedan prigovor. Ali evo u Nedeljniku prvi i poslednji put odbacujem sve te gnusne laži", rekao je Stefanović i dodao da ostavlja Univerzitetu, akademskoj zajednici i ljudima koji su stručni iz oblasti lokalne samouprave da daju svoje mišljenje.

"O toj temi više neću davati nikakve izjave", rekao je ministar unutrašnjih poslova.

Stefanović je rekao da u potpunosti negira te neistinite optužbe i "da su mu ljudi, koji su se predstavili kao naučnici, naneli štetu". On ističe i da je sve bazirano na početnoj neistini, koja je politički začinjena.

"Na Peščaniku se pojavilo toliko neistina. Uostalom, kako je uopšte moguće da neko ko za sebe tvrdi da je nekakav naučnik, ne proveri izvore i autentičnost rada. Kako je to s lakoćom uradila novinarka Politike, pre čak devet meseci. I u svom tekstu napisala da je bez problema dobila na uvid doktorat, da je u njemu videla istraživanje, navela svih 16 poglavlja, 223 stranice kao i izveštaj o oceni disertacije", rekao je Stefanović.

Podsetimo, nedavno se u javnosti, preko sajta Peščanika, pojavila sumnja da je doktorski rad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića plagijat, nakog čega je taj sajt oboren. Tim slučajem sada se bavi i policija, a bavio se i skupštinski odbor za nauku i obazovanje, na kom ništa nije zaključeno, ali se moglo čuti, od nekih članova odbora, da je napad na Stefanovića napad na Vladu.

Stefanović je doktorat branio na univerzitetu Megatrend, a mentor mu je bio rektor tog univerziteta Mića Jovanović. U međuvremenu, Peščanik je pokrenuo i pitanje istinitosti navoda iz biografije samog Jovanovića, koji tvrdi da je doktorirao u Engleskoj 1983.

Danas je iz Ministarstva prosvete saopšteno da je pokrenuta procedura kojom bi trebalo da se utvrde činjenice u vezi sa spornim doktoratima Miće Jovanovića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

257 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: