“Smeniti Jovanovića i Stefanovića”

Nova stranka traži da nadležni organi hitno i oštro reaguju i smene rektora Univerziteta Megatrend Miću Jovanovića zbog lažnog doktorata.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.06.2014.

18:46

Default images

Nova strnka istovremeno traži od ministra unutrašnjiih poslova Nebojše Stefanovića da podnese ostavku.

U toj stranci su apelovali na ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđana Verbića da reaguje na "drastično kršenje bazičnih postulata akademske čestitosti" u slučaju Miće Jovanovića.

"Najoštrije osuđujemo takozvanog rektora Univerziteta Megatrend što je decenijama obmanjivao građane Srbije, tvrdeći da je doktorirao na Univerzitetu u Londonu", navodi se u saopštenju.

Iz te stranke pozivaju i predsednicu Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Veru Vujčić da pokrene mehanizme provere kvaliteta akreditacije studijskih programa na Univerzitetu Megatrend.

"Smatramo da bi, nakon svega, bila velika sramota da lažni doktor nauka Mića Jovanović ostane rektor Univerziteta Megatrend i zamenik predsednika Konferencije univerziteta Srbije", istakli su u Novoj stranci.

NS je pozvala ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da bez odlaganja podnese ostavku jer je, kako se navodi, jasno utvrđeno da je njegova doktorska disertacija, koju je branio pred komisijom koju je vodio "lažni doktor nauka Mića Jovanovića", prepuna plagijata.

"Jedini način da Nebojša Stefanović odbrani svoju čast je da podnese neopozivu ostavku na javnu funkciju i time jasno saopšti da mu je žao što je učinio nedopustivi prekršaj akademske čestitosti", saopštila je NS.

U toj stranci su se zhavalili mladim naučnicima Uglješi Grušiću, Branislavu Radeljiću i Slobodanu Tomiću, jer su prvi ukazali da Stefanovićev doktorat obiluje plagijatima, kao i Miljani Radivojević i Marku Milanoviću koji su dokazali da rektor Megatrenda nikada nije doktorirao u Londonu.

Ranije danas ministar prosvete i nauke Srđan Verbić rekao je da je kontrolom tog Ministarstva utvrđeno da Mića Jovanović nema doktorat na Londonskoj školi ekonomije i pozvao ga da podnese ostavku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: