Selaković za rešenja u IZ

Ministar pravde Nikola Selaković sastao se s delegacijom Islamske zajednice (IZ) Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 12.06.2014.

14:22

Default images

Ministar je pri tom obećao podršku nenasilnom i zakonskom rešavanju teškoća zbog kojih trpi ne samo IZ već i društvo u celini, saopšteno je iz kabineta reisul-uleme Adema Zilkića.

Delegacija IZ Srbije, predvodjena Zilkićem iskazala je na sastanku pre nekoliko dana spremnost da zajedno sa svim relevantnim i dobronamernim faktorima i dalje traži optimalno i pravedno rešenje za prevazilaženje postojećeg stanja u toj zajednici.

U dužem otvorenom i prijateljskom razgovoru reisul-ulema Zilkić je upoznao ministra Selakovića sa najvažnijim aktivnostima i problemima u radu IZ Srbije. Tom prilikom je apostrofirao uzročnike nerešenog statusa i polarizacije u Islamskoj zajednici, koja je prisutna poslednje dve decenije.

Posebno se osvrnuo na proteklih sedam godina, kada je, kako se navodi, Mustafa Cerić uz pomoć Muamera Zukorlića izvršio pravno nasilje nad najvišim pravnim aktom, Ustavom IZ u Bosni i Hercegovini ukidajući Mešihat IZ Sandžaka, stavljajući kompletnu infrastrukturu i resurse IZ u službu svojih privatnih i političkih interesa.

"Islamska zajednica Srbije deluje u okviru svojih normativnih akata i pozitivnih propisa na teritoriji cele države sa sedištem u Beogradu i brine o ostvarivanju verskih prava muslimana, pripadnika svih etničkih grupa", izjavio je Zilkić.

Delegaciju IZ su, uz njega, činili predstavnici sva tri Mešihata koji deluju u okviru jedinstvene IZ Srbije, muftija sandžački Hasib Suljović, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić i muftija preševski Nedžmedin Saćipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: