Vučić: Nema novih uslova Nemačke

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, na kraju dvodnevne posete Berlinu, istakao je da nije bilo nikakvih novih uslova Nemačke.

Izvor: Beta

Četvrtak, 12.06.2014.

11:27

Default images

"Apsolutno nijedan novi uslov, osim da marljivo radimo na ekonomskim reformama. Izneo sam kompletan plan i program kancelarki Merkel. Da poštujemo obaveze koje smo preuzeli, da nastavimo razgovore sa Prištinom, ali to su stvari koje su se pordazumevale", objasnio je on u izjavi novinarima u Berlinu.

Vučić je podvukao da ne postoje nikakvi uslovi niti je o uslovima bilo reči.

"Ako me pitate za sadržinu razgovora da pronađem jednu sintagmu, rekao bih: Neočekivano dobro",rezimirao je Vučić kratko posetu Berlinu tokom koje se sastao i sa šefom diplomatije Frank-Valterom Štajnmajerom i nemačkim privrednicima.

Vučić je, podstimo, posetu Berlinu počeo juče razgovorom sa kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, a danas ju je nastavio razgovorima s nemačkim privrednicima.

Mihajlović: Srbija na dobrom putu

Srpska ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenila je danas da je poseta premijera Srbije Aleksandra Vučića Berlinu pokazala da je Srbija na dobrom putu.

"Srbija sa svojom vladom i premijerom Vučićem ima šansu i budućnost", rekla je ministarka novinarima u pauzi skupa "Novi modeli stanovanja za ugrožene od poplava" na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

Prema njenim rečima, od načina na koji je premijer Srbije primljen do toga o čemu se razgovaralo u Berlinu pokazuje da je Srbija opet na dobrom putu.

Mihajlovićeva je istakla da Srbija treba da poštuje sve svoje partnere, a da je Nemačka posebno važan partner.

"Ovu posetu vidim kao okretanje Srbije još boljem i višem nego što smo imali do sada", rekla je Mihjlovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: