Pajtić: Naši partneri neće sa SNS

Predsednik Vlade Vojvodine i lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je da veruje u svoje koalicione partnere.

Izvor: Beta, Danas

Utorak, 10.06.2014.

23:22

Default images

Prema njegovoj oceni, partneri DS-a neće na vlast u pokrajini dovesti Srpsku naprednu stranku.

"Razgovarali smo sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Nove demokratske stranke. Sumnjam da će naši koalicioni partneri, koje smo sve ove godine čuvali kao deo većine iako nam za nju nisu bili neophodni, preći Rubikon i na vlast dovesti populističku, demagošku i autokratsku SNS", rekao je Pajtić za “Danas“.

Pajtić je dodao da to veruje "tim pre što se vidi koliko su loši učinci republičke vlasti".

On, međutim, nije precizirao kada su razgovori vođeni, pre ili posle odluke o promeni izbornog sistema u pokrajini, koja je doneta većinom u kojoj nisu bili Demokratska stranka i Savez vojvođanskih Mađara.

Predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, predložio je, s druge strane, da se u pokrajini napravi tzv. vlada nacionalnog jedinstva tako što bi svim parlamentarnim strankama bilo ponuđeno da uđu u izvršnu vlast.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: