U petak uveče deo Obrenovca spreman

Ministar Gašić, koji koordinira aktivnosti na otklanjanju posledica poplava, kaže da će do petka uveče Obrenovac velikim delom biti spreman za povratak građana.

Izvor: Beta

Utorak, 03.06.2014.

20:01

Default images

"Očekujem da do petka uveče Obrenovac bude velikim delom spreman da primi svoje građane nazad. Već od sutra ujutru više od 100 šlepera biće na ulicama grada, a građanima će u iznošenju i utovaru smeća pomagati hiljadu vojnika", kazao je Gašić, a saopštilo Ministarstvo odbrane.

Prema njegovim rečima, Vojska Srbije će postaviti dve poljske bolnice, na svim prilazima Obrenovcu biće veterinarske službe, kako bi se što pre izvršila asanacija i dezinfekcija terena.

Vlada Srbije odlučila je danas da ministar odbrane Bratislav Gašić koordinira svim aktivnostima na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći građanima u Obrenovcu.

Ministar odbrane Bratislav Gašić, kojeg je vlada imenovala za koordinatora aktivnosti na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći građanima u Obrenovcu, izjavio je danas da se kasarna u tom mestu priprema za prihvat onih koji još ne mogu da se vrate u svoje domove i da će oni koji tu budu smešteni imati adekvatne i kvalitetne uslove.

Gašić je za RTS rekao da će trudnice i mala deca biti najverovatnije zbrinuti u hotelu, dok će u kasarni biti smešteni oni koji mogu više sami o sebi da se brinu.

Gašić je istakao da će vojska učestvovati u normalizaciji života u Obrenovcu pre svega sa resursima koje ima, a to je veliki broj kamiona i vojnika koji će biti sa meštanima Obrenovca, pomažući im u raščišćavanju šuta i gomile lomljivih stvari stvari.

On je istakao da je bilo je raznih spekulacije zašto vojska dolazi i zašto preuzima kompletnu kontrolu.

''To je zato sto smo videli da broj pripadnika i policije i lokalni krizni štab ne mogu da stignu da blagovremeno vrate sve građane Obrenovca nazad u domove, jer je ogromna šteta. Zato smo uključili vojsku kao jedan od najzdravijih i najorganizovaniji sistema'', rekao je Gašić, dodajući da očekuje da će se u naredna tri dana stabilizovati stanje i da će građani moći da se vrate.

On je istakao i da su dve bolnice postavljaju preventivno, podsećajući da je počeo sa radom i Dom zdravlja.

''Biće tu naši lekari sa VMA da narodu Obrenovca damo sigurnost da smo tu zbog njih 24 sata, za svu pomoć'', rekao je Gašić.

Vlada Srbije donela je ranije danas odluku da Gašić koordinira svim aktivnostima na otklanjanju posledica poplava i pružanju pomoći građanima u Obrenovcu.

Gašić će, u ime Vlade Srbije, rukovoditi aktivnostima na obezbeđivanju životnih uslova u Obrenovcu i pružanju pomoći građanima i organizacijama koji su pretrpeli štete i otklanjanju posledica poplava, zaključeno je na sednici.

Iznošenje kabastog smeća i dalje problem

Opština Obrenovac apelovala je na građane te opštine koji poslednjih dana saniraju posledice nedavnih poplava da kabasti otpad ne iznose na ulice posle 17 sati.

Kako se navodi u saopštenju te opštine odnošenje kabastog smeća predstavlja jedan od glavnih problema u Obrenovcu, zbog čega građani ne bi trebalo da smeće iznose posle 17 sati, kako bi komunalne službe, koje su uključene u taj proces, bile operativnije i kako bi ga brže odvozilo na deponiju.

Opštinska uprava poručila je i građanima koji su stari ili slabo pokretni, a nemaju pomoć u iznošenju otpada, da se jave na broj 011/87-21-879 kako bi im bila obezbeđena pomoć volontera.

Obrenovački radio ponovo počeo s radom

Obrenovački radio "Mag" danas je ponovo počeo s radom, a od sutra će od 7 do 19 sati emitovati informativni program.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Obrenovac glavni i odgovorni urednik i direktor RTV "Mag" Miroslav Paunović tim povodom je objasnio da od sutra u improvizovanim uslovima "Mag" počinje program na 102.9 megaherca.

"Građanima ćemo dati informacije o funkcionisanju komunalnih službi, Doma zdravlja, snabdevanju građana, čišćenju grada...", rekao je Paunović.

On je najavio i ponovni početak rada televizije "Mag", ali trenutno samo preko interneta.

"Televizija 'Mag' od ponedeljka počinje da radi preko internet sajta www.rtvmag.co.rs. Na Jutjub kanal će biti okačeni svi prilozi i reportaže, kako bi se i ljudi koji nisu iz Obrenovca upoznali sa katastrofom koja je zadesila našu opštinu", rekao je Paunović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: