OEBS podržava nezavisne institucije

V.d. šefa Misije OEBS u Srbiji Pola Tidi istakla je u razgovoru s ombdusmanom Sašom Jankovićem da OEBS pruža punu podršku neometanom radu nezavisnih institucija

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.06.2014.

17:46

Default images

Kako je saopštila Misija OEBS-a u Srbiji, Pola Tidi se danas sastala sa Jankovićem da bi razmotrili aktuelne događaje i dugogodišnju saradnju.

Janković je proteklih dana isticao da vlast pokušava da suzbije kritiku i uvede "vanrednu situaciju nad slobodom izražavanja", kao i da premijer nije zadužen da procenjuje da li ima cenzure, već da je za to nadležan zaštitnik građana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zatražio je izvinjenje od predstavnice OEBS-a za slobodu medija Dunje Mijatović zbog navoda o cenzuri u Srbiji.

Saša Janković, govoreći u Kažiprstu, o neprodužavanju rada njegovim saradnicima i pričama o radu ombudsmana, kaže da je u Srbiji vanredna situacija nad slobodom izražavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: