Nema epidemije,ali opasnost postoji

U Obrenovcu nema epidemije, ali opasnost još uvek postoji i neophodno je da svako uradi svoj deo posla da bi se sprečilo da do toga dođe,kaže ministar zdravlja.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.06.2014.

08:59

Default images

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar je istakao i da se zdravstveni sistem sprema kao da je moguće da se epidemija javi, dodajući da su konsultovani stručnjaci iz Londona, pripremljen je karantin, kao i lekovi.

"Radimo sve da do toga da ne dođe, a u slučaju da dođe, da budemo spremni za to", kazao je Lončar za RTS.

On je apelovao na sve koji učestvuju u procesu čišćenja, dezinfekcije i uspostavljanja kanalizacije, da svoj posao završe kako treba.

"Nema nikakvog opuštanja, jer svako opuštanje može preskupo da nas košta", ponovio je Lončar.

Kada je reč o zaprašivanju komaraca, Lončar je rekao da su obezbeđeni avioni i potrebne hemikalije, ali to nije bilo moguće zbog toga što je vetar pojačan.

Trenutno nam vremenske prilike ne idu na ruku, ali ne gubimo vreme, već prskamo komarce sa zemlje, dodao je Lončar.

Većina zdravstvenih ustanova u ugroženim područjima se vraća u svoj sistem rada i funkcioniše, pa su svi pacijenti, pre svega teži bolesnici, zbrinuti, istakao je Lončar.

Upitan za komentar na hapšenje ginekologa u Pirotu zbog preusmeravanja pacijenata u privatnu praksu, Lončar je rekao da je to sramota za sve.

"Krajnje je pošteno da oni lekari i zdravstveni radnici koji misle da su prevazišli državni sektor i da on ne može da ih plate koliko vrede, odu u privatni sektor gde mogu da zarade koliko god misle da vrede", poručio je Lončar.

On je kazao da nije korektno da takvi lekari koriste državne resurse, a da je dobit samo njihova.

Lončar je rekao da je suviše rano govoriti o tome da li će ginekolozi iz Pirota biti vraćeni na posao posle isteka pritvora, dodajući da treba ostaviti nadležnim organima da završe svoj posao.

Govoreći o stručnjacima koji će biti zaduženi za specijalističke oblasti u zdravstvu, Lončar je ukazao da će oni biti zaduženi svako za svoju oblast i napraviti timove za celu Srbiju, a zadatak je da u svim delovima zemlje zdravstvena usluga bude na istom nivou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: