Moguća izlivanja zbog nove kiše

Na Dunavu narednih dana prognozirani su umeren i veći porast vodostaja bez dostizanja upozoravajućih nivoa. Na nekim rekama moguće izlivanje zbog novih padavina

Izvor: Beta

Petak, 30.05.2014.

13:18

Default images

Kod Zemuna, Pančeva i Smedereva vodostaji te reke su iznad granice redovne odbrane od poplava, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.

Na Mlavi, Peku i Timoku od danas do 2. juna vodostaji će biti u porastu sa mogućnošću dostizanja upozoravajućih nivoa, a "na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti sa izlivanjima". Na Neri i Brzavi od danas do 2. juna vodostaji će biti u kratkotrajnim manjim porastim, naveo je RHMZ na svom sajtu.

Na Savi kod Šapca i Beograda vodostaji se nalaze iznad granica redovne odbrane od poplava sa tendencijom opadanja. Na Kolubari sa pritokama od nedelje, 1. juna do 3. juna vodostaji će biti "u kratkotrajnom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa a na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti".

Na Jadru od nedelje, 1. juna do 3. juna vodostaji će biti "u kratkotrajnom porastu bez dostizanja upozoravajućih nivoa a na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti".

Na Jasenici, Kubrššnici, Lepenici i Resavi od nedelje do 3. juna vodostaji će biti u kratkotrajnom porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, a "na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti sa izlivanjem".

Na Moravici, Bjelici, gornjem toku Zapadne Morave, Ibru i na Južnoj Moravi sa pritokama od danas do 2. juna vodostaji će biti u manjem porastu sa dostizanjem upozoravajućih nivoa, a "na vodotocima bujičnog karaktera očekuju se kratkotrajni nagli porasti sa izlivanjem".

Vanredna odbrana na 90 km Save

Vodostaj Save kod Sremske Mitrovice spustio se na 650 centimetara, ali je na 90 kilometra te reke i dalje na snazi vanredna odbrana od poplava, jer prodori na nasipu u Hrvatskoj još nisu zatvoreni, saopštilo je Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine".

Kako se navodi, oko ugroženih naselja uz granicu sa Hrvatskom i dalje dežuraju radnici i mašine vodoprivrede.

Na području Vojvodine odbrana se sprovodi na ukupno 164 kilometra, a od toga se mere redovne odbrane primenjuju na 74, a vanredne na 90 kilometara.

Dodaje se da se reka Bosut od sinoć gravitaciono uliva u Savu preko Ustave Bosut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: