Babić zbog Jankovića piše Vučiću

Šef Poslaničke grupe SNS Zoran Babić kritikovao je zaštitnika građana Sašu Jankovića zbog toga što, kako je rekao, nije regulisao radni status svojih saradnika.

Izvor: B92

Petak, 30.05.2014.

13:28

Default images

"Ne mogu da razumem da zaštitnik građana, umesto da štiti građane koji su ovih nekoliko nedelja bili poplavljeni i ugroženi, da za njega bude glavna tema da li će primiti 17, 19 ili ne znam koliko zaposlenih", rekao je Babić, gostujući na TV Pinku.

Šef poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije je najavio da će uputiti premijeru Aleksandru Vučiću dopis sa informacijom da nezavisna regulatorna tela primaju plate po različitim zakonima i dodao da u toj oblasti postoji neusklađenost.

On je svoju tvrdnju potkrepio podatkom da je u Komisiji za zaštitu ravnopravnosti učesnika u postupcima javnih nabavki plata 127.000 dinara, "do nivoa od 400.000 dinara za gospodina Sašu Jankovića kao zaštitnika građana", jer je taj raspon neprihvatljiv.

Zaštitnik građana ostao je bez 19 saradnika, od kojih neki sa njim rade sedam godina.

Janković je ranije na svom nalogu na Tviteru napisao da je zgrada u koju je trebalo da se preseli dodeljena preduzeću "Beograd na vodi", a Administrativni odbor Skupštine Srbije odbio je da razmatra njegov zahtev da 19 njegovih saradnika nastavi da radi.

Reagovala je i organizacija "Transparentnost Srbija".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: