Ukinut pritvor za "širenje panike"

Krivično veće Višeg suda u Beogradu ukinulo pritvor trojici optuženih da su preko društvenih mreža širili paniku u vreme vanredne situacije.

Izvor: Beta

Četvrtak, 29.05.2014.

14:00

Default images

Njima je, tom odlukom, omogućeno da se brane sa slobode.

Kako je rečeno agenciji Beta u Višem sudu, Krivično veće uvažilo je žalbe trojice optuženih, uz ocenu da ne stoje razlozi za određivanje pritvora.

"Krivično veće je našlo da ne stoje zakonski razlozi zbog kojih im je pritvor bio određen, a to je opasnost da bi mogli da ponove delo, posebno imajući u vidu da niko od njih nije ranije osuđivan", rečeno je u tom sudu.

Osumnjičeni se terete za krivično delo širenje panike i nereda” u pokušaju, za koje je zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora, izjavio je ranije danas Tanjugu tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković.

Osumnjičeni su I.M., K.M. I T.P., rekao je tužilac.

Stamenković je napomenuo da se tužilaštvo nalazi u završnoj fazi istražnog postupka i da će uskoro biti doneta tužilačka odluka o daljem postupanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: