Vučić i Dačić zahvalili Alžiru

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zahvalio Alžiru na donaciji od 500.000 dolara za otklanjanje posledica katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.05.2014.

12:42

Default images

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić takođe se zahvalio Alžiru.

Vučić je najsrdačnije je zahvalio predsedniku Demokratske Narodne Republike Alžir Abdelazizu Butefliki, kao i premijeru Abdelmaleku Selalu i ambasadoru u Srbiji Abdelkaderu Mesdui, na donaciji koju je ova zemlja uputila za otklanjanje posledica katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Iznos od 500.000 dolara predstavlja jednu od najvećih donacija upućenih Srbiji za stanovništvo postradalo u nedavnim poplavama i dokaz su iskrenog prijateljstva srpskog i alžirskog naroda, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, zahvalio se danas na donaciji od 500.000 dolara koju je Alžir uputio Srbiji za otklanjanje posledica katastrofalnih poplava i istakao da će Srbija znati da ceni ovaj prijateljski gest, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je, drugog dana ministarske konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja u Alžiru, rekao da, "pored članstva u EU i negovanja odnosa sa velikim zemljama, naš treći strateški cilj svakako mora biti obnavljanje i negovanje prijateljskih odnosa sa zemljama članicama Pokreta nesvrstanih".

Dačić je dodao da je učešće Srbije na konferenciji Pokreta nesvrstanih od izuzetnog značaja i za reafirmisanje uloge Srbije u ovom pokretu, dodaje se u saopstenju.

Na konferenciji, na kojoj su dogovorene i međusobne posete predstavnika srpske i alžirske vlade, u kojima bi učestvovali i privrednici, Dačić je imao više bilateralnih susreta sa ministrima zemalja učesnica.

Šef srpske diplomatije razgovarao je i sa ministrom inostranih poslova Indonezije, koja nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, što je, kako je Dačić ocenio, od izuzetnog značaja, ako se ima u vidu da je reč o velikoj muslimanskoj zemlji.

Takođe, Dačić se susreo i sa nizom ministara drugih država koje nisu priznale nezavisnost Kosova, kao što su Sejšeli, Zambija, Zimbabve i druge afričke zemlje.

Tokom razgovora sa ministrom inostranih poslova Irana, zemlje koja predsedava Pokretom nesvrstanih, ministar Dačić izrazio je zadovoljstvo povodom napretka u pregovorima te zemlje sa međunarodnom zajednicom, čime se otklanjaju prepreke za saradnju izmedju Srbije i Irana i otvara prostor za dalje razvijanje prijateljskih odnosa, zaključeno je u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: