Donacija ambasade Britanije

Ambasada Velike Britanije u Beogradu uručila je danas 67 radio stanica za potrebe terenskih timova Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.05.2014.

12:35

Default images

To je samo prvi deo pomoći koja iz Velike Britanije stiže na zahtev Srbije, a tokom nedelje trebalo bi da bude isporučeno nekoliko kamiona i viljuškara, namenjenih Crvenom krstu.

Otpravnik poslova ambasade Velike Britanije Dejvid Mekfarlan, koji je načelniku Sektora za vanredne situacije Predragu Mariću uručio donaciju, rekao je da su Britanci zadivljeni načinom na koji su državni organi, ali i gradjani Srbije, reagovali na velike poplave koje su pogodile Srbiju.

"Predstoji dug proces obnove, kroz koji će Srbija dobiti veliku pomoć od država kao što je Velika Britanija, kroz mehanizme EU, ali i bilateralno. Mi ćemo biti uz srpski narod koliko možemo", rekao je Mekfarlan.

On je kazao da je Britanija pomogla na početku poplava, kroz pomoć koji je ponudila EU, a da će pomagati i u sledećoj fazi rekonstrukcije i obnove.

Marić je zahvalio Velikoj Britaniji na pomoći, ističući da će današnja donacija biti iskorišćena na najbolji mogući način i otići u prave ruke - timovima za spašavanje koji uvek na sebe prvi prime udar elementarnih nepogoda.

On je naveo da ovo nije prvi put da Ujedinjeno kraljevstvo pomaže Sektor za vanredne situacije, podsetivši na saradnju sa kolegama iz Južnog Velsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: