Vučić: OEBS da mi da dokaze

Zaprepastila me je reakcija OEBS-a, koji je od vlasti Srbije tražio da spreče ukidanje informacija, izjavio je premijer Vučić u Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2014.

18:49

Default images

U toku postavljanja pitanja poslanika u Skupštini Srbije ministrima i premijeru, poslanik JS Dragan Marković Palma je Vučiću poručio da ne treba da obraća pažnju na to "šta se piše na društvenim mrežama, jer je to takva manjina da ne treba trošiti vreme da se na to odgovara", jer su to samo "posmatrači" koji ništa ne rade.

"Nisam obraćao pažnju na društvene mreže, već na reakciju OEBS-a, koja me je zaprepastila", odgovorio mu je Vučić. "OEBS je saopštio da moli vlasti u Srbiji da spreče ukidanje informacija, sa sajtova, jednog teksta sa sajta Blic i meni nepoznatih sajtova", kazao je Vučić.

To je jedna veoma opasna stvar i mislim da je bilo važno da kažem svima da je to notorna laž i uputio sam pismo OEBS-u da mi da jedan maleni dokaz i do sada nije bilo toga, rekao je Vučić.

"Neka pitaju Blic da li smo im skinuli tekst... Zašto se to dogodilo? Zato što je važno napasti Srbiju sa svih pozicija. Srbija je glavna ekonomija Zapadnog Balkana, možda veća i od Hrvatske". On kaže da nije hteo da te stvari prećuti: "Dajte mi, gospodo iz OEBS-a, i najmanji dokaz... I neću da prelazim preko laži, ma kojoj organizaciji ko da pripada. Neću da Srbija bude napadana za ono za šta nije kriva..."

Vučić je dodao da je pozvan da kaže gde su te "hladnjače i gde su ti mrtvi". "A onda je na to usledila kampanja da nam neko ne da pravo da drugačije mislimo... Nije to drugačije mišljenje i niko nije pritvoren... Neću da se saglasim sa tim da je sloboda govora da su svi u Srbiji psihopate koje svoje ljude trpaju u hladnjače i visoke peći, to nije sloboda govora", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: