Radnici AMSS razgovarali s Vučićem

Premijer Aleksandar Vučić obećao je radnicima AMSS-a da će problem koji je nastao u tom preduzeću biti rešen u najkraćem mogućem roku.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

18:39

Default images

''Zadovoljni smo današnjim razgovorima, jer smo od premijera i njegovih saradnika dobili obećanje da će problem radnika AMSS iz celog sistema širom Srbije biti rešen i da će država da se zalaže da bude rešen u najkraćem mogućem roku'', izjavila je Tanjugu jedna od zaposlenih u Savezu Zorica Bilibajkić.

Zaposleni, koji protestuju već dva meseca, traže da se poštuje odluka koja je doneta na skupštini AMSS 9. aprila na kojoj je većinom glasova tadašnji generalni sekretar Aleksandar Nikačević smenjen sa te funkcije.

Radnici su tokom protesta u prethodnom periodu ukazali da Nikačević neovlašćeno raspolaže imovinom velike vrednosti, i pored toga što je smenjen na sednici skupštine AMSS u aprilu, kao i da je u međuvremenu uručio 150 suspenzija i otkaza, a da je u operativnom centru zaposlio nove, neobučene ljude.

Bilibajkićeva je rekla da zaposleni, koji su i danas protestovali ispred zgrade Vlade Srbije, očekuju da će problem biti rešen u najkraćem mogućem roku i da će moći da se vrate na svoja radna mesta.

''Želimo da radimo, da počnemo da zarađujemo, da se spreči dalje urušavanje AMSS, kao i da se sačuva imovina Saveza'', rekla je Bilibajkićeva.

Ona je dodala da radnici očekuju da će se poštovati odluka koja je doneta na Skupštini 9. aprila i da će se stanje u Savezu vrati na pređašnje.

Kako je rekla, AMSS mora da nastavi da radi kao što je to blilo prethodne 93 godine, da bude na usluzi svim vozačima, članovima, putnicima iz inostranstva i da očekuju da će država pomoći u rešavanju nastalih problema.

Prema njenim rečima, narednih dana radnici neće organizovati protestna okupljanja i očekuju konkretna rešenja kako protesti ne bi bili potrebni ni ubuduće.

Pre dvadesetak dana radnici AMSS podneli su tužbu i krivične prijave protiv rukovodstva, zbog protivzakonitog ponašanja i lošeg poslovanja, i tada su pozvali nadležne državne organe da reaguju, kako bi se zaštitila imovina Saveza.

Predstavnici UO rekli su tada da su početkom godine na sednici skupštine doneli odluku da stručna služba AMSS podnese izveštaj o kreditnim zaduženjima i finansijskim transakcijama u perodu od 2009. do 2013, jer je utvrđeno da je bilo ozbiljnih nepravilnosti u finansijskom poslovanju i ozbiljnih povreda statuta i akata AMSS, i da tom savezu preti bankrotstvo.

Nakon toga, 9. aprila na sednici skupštine AMSS, generalni sekretar Aleksandar Nikačević je razrešen sa funkcije, sa čime se on nije saglasio pa je, kako tvrde, sa svojim obezbeđenjem ostao u zgradi centrale AMSS u Ruzveltovoj ulici i onemogućio zaposlenima da uđu i obavljaju posao, ne poštujući prethodne odluke skupštine AMSS.

Nikačević je tada rekao da neki od radnika tog udruženja pokušavaju da ga smene na nelegalan način, jer je u Agenciji za privredne registre (APR) on upisan kao zakonski zastupnik AMSS-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: