DSS za bojkot izbora na Kosovu

Predstavnici Pokrajinskog i opštinskog odbora DSS u Kosovskoj Mitrovici pozvali su Srbe na Kosovu i Metohiji da bojkotuju izbore u pokrajini.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

14:15

Default images

U DSS smatraju da bi svojim izlaskom, kako su naveli, legalizovali tzv. nezavisnost Kosova.

Predsednik opštinskog odbora DSS u Kosovskoj Mitrovici Zoran Savić izjavio je da DSS poziva sve gradjane KiM da ne izadju na parlamentarne izbore 8.juna jer ih je raspisala predsednica Kosova Atifete Jahjaga tako da izlaskom na izbore daju legitimitet lažnoj državi Kosovo.

“Pozivamo sve članove i simpatizere DSS i sve gradjane KiM da 8.juna ne izadju na ove izbore i da ih na neki način bojkotuju. Taj bojkot neće biti aktivan jer smo mišljenja da bi onda pritisci na gradjane KiM bili strahoviti” - rekao je Savić.

On je rekao da će "pasivno pozivati na bojkot" a imaće svoje ljude koji će pratiti sam tok izbora i u svakom trenutku će imati podatke o izlaznosti gradjana srpske I nealbanske nacionalnosti na parlamentarne izbore “lažne države Kosovo”.

Predsednik Pokrajinskog odbora DSS Nenad Kojić rekao je da ovim DSS potvrdjuje da se politika ove stranke prema KiM nije promenila.

On je ponovio da Srbi na KiM kao i oni koji su raseljeni ne treba da izadju na izbore 8.juna jer, kako je rekao, izlazak na izbore znači zaokruživanje procesa nezavisnosti nepriznate države Kosovo.

Podsećajući da Albanci sa KiM 12 godina nisu izlazili na srpske izbore kako bi stvarali svoju državu, Kojić je rekao da sada Srbi ne treba da izlaze na njihove izbore kako bi sačuvali ovaj deo teritorije da pripada Republici Srbiji

“Pored velikih pritisaka od strane medjunarodne zajednice, Prištine i Beograda, svi Srbi I ostali nealbanci treba da razmišljaju svojom glavom i odole tim pritiscima jer pritisci su kratkog daha a mi bi u tom slučaju morali da napuštamo ove prostore” - rekao je on.

Kojić je ocenio da Beograd direktno saučestvuje u izdaji svoje teritorije rekavši da DSS očekuje da će se pritisak na sve glasače Srbe i nealbance da protiv svoje volje izadju na izbore povećati.

Po njemu stvoreni su neki preduslovi za formiranje lokalne samouprave, "sada stvaraju preduslove za formiranje pokrajinske skupštine gde će učestvovati Srbi iz čitavog regiona KiM, a na taj način mi ćemo se faktički pridružiti stvaranju te nezavisne države."

"Budite sigurni da preko 50 odsto glasača neće svojevoljno izaći na izbore već zato što im je neko naložio, odnosno iz straha da će ostati bez svojih radnih mesta, da će imati nekih posledica ne samo finansijske nego i druge prirode. Neko želi da se odrekne dela sopstvene teritorije i da ovaj deo postane ne samo nezavistan nego da se pripoji tzv.velikoj Albaniji” - podvukao je Kojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: