Nisu zbog štete iseljeni iz hotela

Premeštanje Obrenovčana iz hotela "Slavija" u smeštaj u Krnjači izazvao je burne reakcije kako među nadležnima tako i među ljudima koji se premešteni.

Izvor: B92

Sreda, 28.05.2014.

15:12

Default images

Posle protesta i nezadovoljstva, Obrenovčani preseljeni iz hotela "Slavija" ipak su pristali da uđu u smeštaj koji im je obezbeđen u Krnjači. Nasuprot tome među njima i dalje vlada nezadovoljstvo. Oni očekuju da im se neko od nadležnih obrati i premesti ih odatle. U smeštaju je i mnogo dece, za koju su, kako kažu, uslovi i najnepovoljniji.

Ovim ljudima još se niko od nadležnih nije obratio. Samo ih povremeno posećuje medicinska ekipa i Crveni krst.

Iako je prvobitno bilo spekulacija da su iz hotela "Slavija" premešteni zbog štete koja je napravljena menadžment hotela je potvrdio da oni nemaju veze sa preseljavanjem ljudi.

"Smeštaj u našem hotelu bilo je privremeno rešenje, bez vremenskog ograničenja od strane hotela. Premeštaj ljudi iz napeg hotela u prihvatni centar u Krnjači bio je koordiniran od strane Gradskog kriznog štaba i nema veze sa nama. Hotel se nije oglašavao povodom bilo kakve materijalne štete, jer su štete koje su načinjene normalne kada je u pitanju svakodnevni boravak u hotelskim sobama, i nemaju veze sa razmerama o kojima je bilo reči u javnosti" , rekla je PR horela "Slavija" Marina Rudić.

O tome kolika je šteta na hotelu načinjena danas se ne oglašavaju iz gradske uprave, iako je juče gradski menadžer Goran Vesić izjavio da je pričinjena šteta od 100 .000 evra.

Sledeći evakuisani koji bi morali da se isele iz privremenog smeštaja su oni koji su smešteni u Beogradskoj areni, a ranije je najavljeno da se do vikenda očekuje povratak evakuisanih u njihove domove.

Opširnije u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: