Uvažena žalba Bojana Pajtića

Vojvođanski odbor Demokratske stranke saopštio je da je Izvršni odbor DS-a poništio odluku kojom su proglašene kandidature za predsednika stranke.

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

16:39

Default images

Kako se navodi u saopštenju vojvođanskog odbora DS-a, Izvršni odbor stranke uvažio je žalbu kandidata za predsednika demokrata Bojana Pajtića i poništio odluku Organizacionog odbora za izbornu skupštinu kojom su proglašene kandidature za predsednika DS-a.

Drugi kandidat za predsednika DS je sadašnji predsednik stranke Dragan Đilas, a izborna skupština je zakazana za 31. maj.

U saopštenju vojvođanskih demokrata se navodi da su poništene odluke opštinskih i gradskih povereništava DS-a.

Izvršni odbor je naložio Organizacionom odboru da proveri i tačno utvrdi koje su podrške date kandidatima važeće i u skladu sa aktima DS-a, kao i da nakon provere donese odluku, obavesti kandidate, delegate i javnost o konačnom broju podrški koju su kandidati dobili od opštinskih odbora.

Ova poslednja odluka ne znači da će doći do odlaganja izbora u DS-u niti da su poništene kandidature Dragana Đilasa i Bojana Pajtića za predsednika demokrata.

Organizacioni odbor je u subotu 24. maja potvrdio kandidature za stranačke izbore u DS-u 31. maj i naveo da je Đilasovu kandidaturu Đilasa podržalo 80 odbora, a Pajtića 50 odbora.

Đelić, Lečić, Domazet, Milosavljević za Pajtića

Vojvođanski DS je inače danas saopštio da Pajtićevu kandidaturu za predsednika DS-a javno podržali svi članovi koji su bili u Vladi Srbije Zorana Đinđića. To su bivši ministri Božidar Đelić, Branislav Lečić, Dragan Domazet, Slobodan Milisavljević.

Kako je navedeno u saopštenju Pajtićevog Izbornog štaba, Božidar Djelić je istakao da je Pajtić "intelektualac čija hrabrost i tolerantnost trebaju Srbiji u vremenima koja su pred nama", dok je Branislav Lečić naveo da Srbija mora da ima jaku opoziciju koju može predvoditi Pajtić i dodao da ga zbog toga podržava.

Očekivanja Dragana Domazeta su da će Pajtić, kao kandidat, "imati snage da okupi kvalitetne ljude u stranci i u Srbiji i načini suštinsku reformu, kako Srbije, tako i Demokratske stranke".

Slobodan Milisavljević je ocenio da umerenom i mudrom politkom Pajtić može okupiti ne samo ljude iz stranke, već i celu opoziciju i gradjane. Pajtić je zahvalio na podršci i najavio da će svi kvalitetni ljudi koji imaju veliko iskustvo i dobre rezultate biti deo njegovog tima za reformu stranke i Srbije, navedeno je u saopštenju Pokrajinskog odbora DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

22 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: