Karić:Ko je odgovoran za Obrenovac?

Građani Obrenovca očekuju odgovor ko je odgovoran u lancu odbrane od poplava i nije reagovao na vreme kako bi se izbegle ljudske žrtve, rekao je Ivan Karić.

Izvor: B92

Utorak, 27.05.2014.

11:59

Default images

U delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja Ivan Karić iz poslaničke grupe Nove demokratske stranke izjavio je da ono što buni Obrenovčane jeste situacija da su se u početku mnogi od nadležnih "pojavljivali i slikali", a da nikog nije bilo onog trenutka kada je trebalo da se preuzme odgovornost i odluči kako da se odbrani Obrenovac.

"Zašto niko nije regovao kad imamo izvešaj Republičkog hidrometeorološkog zavoda od 12. maja koji za 14. i 15. maj govori o veoma opasnoj pojavi i 13. maja za 15, 16. i 17. maj najavljuje veoma opasne vremenske pojave koje mogu prouzrokovati veliku štetu i opasnost po bezbednost ljudi?", pitao je Karić, koji živi u Obrenovcu.

On je naveo da je sve te dane proveo u Obrenovcu i dodao da zahvalnost za spasavanje ljudi zaslužuju mnogi znani i neznani građani Obrenovca, a da posebnu zahvalnost zaslužuje ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, za koga je kazao da se najbolje snašao u vanrednim okolnostima.

Karić, koji je iz stranke Zeleni Srbije, zahvalio je i predsednici parlamenta Maji Gojković, koja ga je zvala da pita kako je on i njegova porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: