Obrenovački đaci ponovo u klupama

Đaci obrenovačkih osnovnih škola u sve većem broju priključuju se nastavi u školama po Beogradu, ili tamo gde su privremeno našli utočište.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.05.2014.

14:43

Default images

Sve obrenovačke škole izmeštene su na područje glavnog grada, pa će OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" biti privremeno preseljena u OŠ "Isidora Sekulić", a škola "Posavski partizani" preći će u OŠ "Radojka Lakić".

OŠ "Jefimija" biće izmeštena u OŠ "Filip Kljajić Fića", a Prva obrenovačka osnovna škola preseliće se u školu "Miloš Crnjanski", gde će biti privremeno smešteni još i Osnovna škola za obrazovanje odraslih i Osnovna škola za decu sa posebnim potrebama "Ljubomir Aćimović".

O tome kada će nastava početi još traju razgovori predstavnika škola, školske uprave, Ministarstva prosvete, a prema rečima Vere Đorđević, rukovodioca Aktiva osnovnih škola Obrenovca, sada je prioritet zaključivanje ocena i izlazak na malu maturu.

Nastava bi, prema njenim rečima, mogla da počne tokom ove nedelje, a srećna je okolnost što je školska godina pri kraju i učenici već imaju dovoljan broj ocena pa nastavnici već mogu da im zaključuju ocene.

"Deca neće biti oštećena, nastavnici poznaju svu decu, koja prolaze kroz teške trenutke", rekla je Đorđevićeva Tanjugu nakon sastanka direktora obrenovačkih osnovnih škola u Ministarstvu prosvete. Sada je, kako kaže, akcenat i na završnom ispitu za osmake koji treba do kraja nedelje da završe školsku godinu.

Ona navodi da će se nastavnici sutra okupiti u izmeštenim školama i ističe da su odeljenske starešine u kontaktu sa učenicima. "Očekujem da ne bude problema da ih vrlo brzo okupimo u škole u kojima smo smešteni, da se vidimo i da zajedno nađemo najbolje rešenje za decu", rekla je Đorđevievać, inače dirketorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Ona je navela da je mnogo kolega i dece ostalo bez kuća, ali da, prema njenim informacijama, nema žrtava, svi su na sigurnom i jedva čekaju da se okupe i da školu privedu kraju. Ona smatra da će neke od obrenovačkih škola biti sanirane do septembra, ali da je teška situacija u njenoj ustanovi, u školi "Jovan Jovanović Zmaj".

"Tamo je sve uništeno, čak i naša dokumentacija još nije izvučena. Čekamo ljude iz Ministarstva zdravlja da obave dezinfekciju", rekla je ona.

U školama u koje deca dolaze, treba sve učiniti na održavanju higijene, a iz Ministarstva prosvete navode da su odabrali ustanove koje rade u jednoj smeni. Pomoćnik ministra prosvete Ljubiša Antonijević pozvao je zaposlene i nastavnike obrenovačkih osnovnih škola da se okupe u izmeštenim ustanovama i da se dogovore o nastavku svih aktivnosti, uključujući i izdavanje uverenja, đačkih knjižica i neophodne dokumentacije da bi učenici završili školsku godinu.

I obrenovačke srednje škole su izmestene na područje Beograda pa se i njihovi nastavnici i đaci okupljaju kako bi završili školsku godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: