Dodik: Putin obećao dodatnu pomoć

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Sankt Peterburgu s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom o pomoći za poplavama ugrožena područja u RS

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

20:43

Default images

Dodik, koji učestvuje na Međunarodnom ekonomskom forumu, u izjavi za Radio RS je rekao da je Putin izjavio saučešće zbog stradalih u poplavama u RS.

"Putin je rekao da za pomoć koju su dosad dali nije kraj i da će i dalje podržati RS da sanira štetu u materijalnim sredstvima", kazao je Dodik.

Dodik je naveo da je s Putinom razgovarao i o političkim pitanja i da ostaje snažna podrška Rusije Dejtonskom sporazumu i organizaciji BiH s dva entiteta i tri konstitutivna naroda.

Rusija "nema nikakve skrivene namere i pozicije u vezi s Dejtonskim mirovnim sporazumom", istakao je Dodik, prenela je Fena.

Dodik je rekao da je sa Putinom razgovarao i o ekonomskim pitanjima i nastavku rada ruskih kompanija u RS, kao i da su podržani svi projekti od "Južnog toka" do Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: