Skupština: Pomoć ostalih zaposlenih

Pored Skupštine Srbije koja će donirati pomoć iz svog budžeta i poslanika koji su izdvojili deo novca, i ostali zaposleni u skupštini spremiće pomoć za ugrožene

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

16:07

Default images

Pored Skupštine Srbije, koja je odlučila je da za pomoć poplavljenima iz svog budžeta izdvoji 100 miliona dinara i poslanika koji su izdvojili 11,5 miliona dinara, i zaposleni u skupštinskim službama spremni su da učestvuju u akciji prikupljanja pomoći.

Kakoje Tanjugu rečeno u parlamentu, većina zaposlenih je, pošto su dobili obaveštenje u kojem je navedeno da službi finansija, na obrascu koji im je upućen, navedu iznos koji planiraju da izdvoje za pogođene poplavama, a koji će im biti odbijan od plate, to i učinili.

Pored pomoći poplavljenima, u parlamentu je donet i niz odluka o uštedama generalno, pa je tako nedavno šefovima odeljenja u Službi Skupštine Srbije limitiran račun na mobilnim telefonima sa 4.000 na 1.000 dinara.

Takođe, ukinuto je i pravo korišćenja privatnih automobila za službena putovanja i naplata amortizacije, a najnovija odluka odnosi se na uštede koje će biti ostvarene tako što na sednicama skuipštinskih odbora i kolegijuma neće biti služeni kafa i voda.

Iako nije reč o velikoj uštedi, s obzirom da flaša od litar ipo vode košta 22,5 dinara, a šoljica kafe sedam, u skupštini kažu da nijedan vid uštede nije zanemarljiv, ma koliko se činilo da je mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: