Vrata Obrenovca "tek odškrinuta"

U Obrenovcu, koji je najviše pogođen katastrofalnim poplavama, i jutros traje akcija čišćenja. Masivnog povratka nema do daljeg. Centar i dalje pod vodom.

Izvor: B92

Petak, 23.05.2014.

10:06

Default images

MUP apeluje na građane da se još uvek ne vraćaju u Obrenovac, jer je u toku uspostavljanje normalizacije životnih uslova.

Kako ocenjuje reporterka B92 koja se nalazi na ulasku u Obrenovac, ocenjuje da su vrata za ulazak u to mesto odškrinuta ali ne i otvorena.

Glavni strah više nije voda, već mogućnost da se prošire zaraze ukoliko bi se meštanima dozvolilo da se masovno vrate u Obrenovac.

Zbog toga je ulazak u grad strogo kontrolisan, nema masovnog ulaska u to mesto sve dok nadležni ne saopšte da je povratak apsolutno bezbedan. MUP je apelovao na sve meštane da se ne vraćaju u Obrenovac na svoju ruku i da sačekaju da timovi za dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, kao i timovi Zoohigijene i veterinarskih službi ne završe sanaciju terena.

Voda iz Obrenovca bi mogla da se povuče za oko pet dana, a već od nedelje se može očekivati povlačenje vodostaja reke Save, rečeno je danas na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije.
Obrenovac 22. maja (Tanjug)
U Obrenovcu posle poplava voda se i danas povlači, a u toku je, uz dopremanje hrane i pića, i asanacija terena i dezinfekcija vozila koja napuštaju grad. Pripadnici Vojske Srbije na izlazu iz grada iz preventivnih razloga dezinfikuju sva vozila koja izlaze iz Obrenovca, dok su u samom gradu angažovani na istim poslovima, na saobraćajnicama i objektima.
Tanjug
U Obrenovac može da se uđe samo preko spiska, koji u rukama drže pripadnici MUP-a. Ulazak u mesto je dozvoljeno samo vlasnicima i zakupcima objekata, koji su pozvani da čiste svoje objekte, kao i muškarcima koji bi im u tome pomagali.

Mnogi meštani Obrenovca okupili su se kod punkta za ukazak u grad u želji da tako uđu u samo naselje, ali im to nije omogućeno jer su na poslovima čišćenja angažovani profesionalci.

U samom mestu u toku je velika akcija čišćenja i dezinfekcije, Postavljen je veliki broj kontejnera, tamo gde se voda povukla, u koje se bacaju sve vrste smeća koje jevoda odnela ali i donela.
Tanjug
U većini delova Obrenovca sada ima tehničke vode, a oko 70 odsto Obrenovca sada ima i struju.

Najteže je idalje u centru mesta, koje je još pod vodom. Nema struje, vode, a i kanalizacione ceni su potpuno zapušene.

MUP moli građane da sarađuju i poštuju instrukcije nadležnih organa, koji će ih obaveštavati o sukcesivnom povratku u sanirane delove Obrenovca, kada će i sami moći da pomognu u uspostavljanju normalizacije životnih uslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: