RS: Na redu otklanjaje posledica

Stanje na poplavljenim područjima u Republici Srpskoj jutros je uglavnom stabilno, a na mestima gde se voda povukla radi se na otklanjanju posledica.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

12:11

Default images

Stanje na nasipu Dašničkog kanala kod Bijeljine je stabilno, dok je na mestima, gde je moguće popuštanje nasipa, noćas nastavljeno utvrđivanje nasipa.

Poplavljena područja u Dvorovima, Amajlijama i Popovima još su delimično pod vodom koja se planski odvodi.

Evakuacija stanovništva obavlja se po pozivu, a u poplavljenom evakuacionom području mnogo je leševa uginule stoke.

U Bijeljini je voda ispravna za piće, a struja se uključuje posle crpenja vode iz objekata.

I dalje je neprohodan put od Bijeljine prema Rači.

Na području Bijeljine nedostaje pumpi za izvlačenje vode, teške mehanizacije, stočne hrane, nafte i sredstava za dezinfekciju. U Doboju se stanje poboljšava i sve aktivnosti usmerene su ka raščišćavanju grada od nanetog otpada i mulja. Deo grada dobio je struju.

Nastavlja se odvoz kabastog otpada i pranje ulica i objekata, kao i osposobljavanje elektroenergetskih objekata, vodovodne i telekomunikacione mreže.

Vodostaji su u opadanju na području Banjaluke, Laktaša, Prijedora, Gradiške i Donjeg Žabara. Posle poplava situacija se normalizuje u Kotor Varošu, Kostajnici, Prnjavoru, Novom Gradu, Čelincu, Tesliću, Modriči, Brodu i Vukosavlju.

U ovim opštinama, kao i Kozarskoj Dubici, radi se na otklanjanju posledica poplava.

Poplave su aktivirale brojna klizišta na teritoriji Republike Srpske. U Loparama je prijavljeno 270 klizišta, a 200 aktivnih registrovano je na području Zvornika.

Klizišta predstavljaju veliku opasnost i u Ribniku, Bratuncu, Vlasenici, Milićima, Osmacima, Srebrenici, Ugljeviku i Šekovićima, saopšteno je iz Civilne zaštite RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: