Izmeštene pojedine škole

Ministarstvo prosvete donelo je plan o izmeštanju sedišta škola koje se nalaze na ugroženom području. Nastava se ne izvodi u 81 osnovnoj i u 37 srednjih škola.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.05.2014.

17:17

Default images

Prema podacima školskih uprava, u Srbiji danas radi 94 odsto škola, dok se nastava ne izvodi u 81 osnovnoj i 37 srednjih škola, uglavnom na područjima školskih uprava Beograd, Valjevo, Jagodina i Požarevac, kao i u Šidu i Sremskoj Mitrovici, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Radi što brže normalizacije stanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama Ministarstvo je donelo plan o izmeštanju sedišta škola koje se nalaze na ugroženom području.

Tako se sedište Tehničke škole iz Obrenovca sada nalazi u Tehničkoj školi u Železniku, Jugoslovenska 4 (telefon 011/ 6572 -175).

Gimnazija iz Obrenovca je izmeštena u Školu za brodarstvo, brodogradnju i hidrogradnju, na opštini Savski venac, u Ulici Miloša Pocerca 2 (telefon 011/ 3620 -743).

Sedište Poljoprivredno-hemijske škole iz Obrenovca je u Školi za osnovno i srednje obrazovanje sa Domom "Sveti Sava" u Umci, Milije Stanojlovića 30 (telefon: 011/8026-856).

U toj školi ostaće svi obrazovni profili iz oblasti poljoprivrede i prerade hrane, dok će obrazovni profili iz područja rada, hemija, grafičarstvo i nemetali, biti smešteni u Hemijsko-prehrambeno tehnološkoj školi na Banovom brdu, Lješka 82 (telefon 011/ 3559- 664).

Ministarstvo poziva zaposlene iz navedenih srednjih škola iz Obrenovca da se sutra jave i dođu u navedena izmeštena sedišta škola kako bi se uključili u aktivnosti neophodne za završetak nastavne godine.

Ministarstvo je obezbedilo isplatu plata za sve zaposlene u obrazovno-vaspitnim ustanovama na teritoriji opštine Obrenovac.

Srednje škole na teritoriji opštine Obrenovac pretrpele su znatna oštećenja na objektima, uništeni su oprema, nastavna sredstva i učila, ali je dokumentacija škola u potpunosti sačuvana i izmeštena zahvaljujući prisebnosti direktora i zaposlenih u školama.

Precizne podatke o pričinjenoj šteti utvrdiće nadležni državni organi.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja zahvaljuje se pripadnicima Žandarmerije i Kriznom štabu, koji su tokom jučerašnjeg dana sa predstavnicima Ministarstva i direktorima škola izneli dokumentaciju i pojedina nastavna sredstva iz ugroženih objekata, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: