Privremeno izmešten obrenovački sud

Osnovni sud u Obrenovcu, koji je najviše pogođen poplavama, privremeno je izmešten zbog poplava.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.05.2014.

15:56

Default images

Građani tako podneske za hitne predmete mogu dostavljati na šalteru Drugog osnovnog suda, dok za overe i sudska uverenja treba da se obrate Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Šalter Drugog osnovnog suda nalazi se u beogradskoj Palati pravde u Savskoj ulici, a na podnesku je bitno staviti napomenu "za Osnovni sud u Obrenovcu".

Prvobitno je bilo odlučeno da se hitni podnesci podnose na šalteru Apelacionog suda u Beogradu u Nemanjinoj ulici, ali je iz razloga celishodnosi naknadno odlučeno da to ipak bude Drugi osnovni sud.

Predsednik Apelacionog suda u Beogradu promenio je odluku u konsultaciji sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda.

S obzirom da sudska zgrada u Obrenovcu nema osnovne uslove za rad (struja, voda i sl.) predsednik Apelacionog suda u Beogradu doneo je odluku da se nadležnost Osnovnog suda u Obrenovcu prenese na Prvi osnovni sud u Beogradu kada je reč o overama isprava i potpisa, kao i izdavanju uverenja da se protiv fizičkog lica ne vodi istraga i da nije podignuta optužnica.

Te odluke će se primenjivati sve dok sudska zgrada Osnovnog suda u Obrenovcu ne bude osposobljena za rad.

Odluka je istaknuta na internet stranici Apelacionog suda, Višeg suda u Beogradi, Prvog osnovnog suda u Beogradu radi obaveštavanja građana, a za sve bliže informacije u vezi sa navedenim građani mogu da se obrate Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Imajući u vidu da je Apelacioni sud u Beogradu teritorijalno nadležan za veliki broj sudova koji su veoma teško pogodeni poplavama (Obrenovac, Valjevo, Ub, Mionica, Lazarevac...), u skladu sa zakonskim obavezama, predsednik Apelacionog suda je naložio vršiocima dužnosti predsednika tih sudova da sprovedu mere pripravnosti radi spečavanja nastanka štete i umanjenja posledica prouzrokovanih elementarnom nepogodom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: