Osnovana Kancelarija za obnovu

Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici Uredbu o osnivanju Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja.

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2014.

15:14

Default images

Kancelarija će koordinirati prijem i distribuciju celokupne humanitarne i druge pomoći upućene Vladi Srbije za ugrožene u poplavama, odrediti kriterijume i postupke raspodele pomoći i koordinirati procenu i planove sanacije nastale štete, saopšteno je posle sednice Vlade.

Dodaje se i da će Kancelarija koordinirati saradnju svih državnih organa, javnih preduzeća i ustanova u oblasti pomoći i obnove na poplavljenim područjima.

Kako je ranije najavljivano, u Kancelariji će raditi ljudi koji su već zaposleni u državnoj upravi.

Vlada Republike Srbije donela je i odluku da se iz republičkog budžeta izdvoji 100 miliona dinara za sanaciju štete koju su izazvale poplave.

Vlada Srbije je donela rešenje da se Crvenom krstu Srbije bez naknade ustupi roba u vrednosti od oko pet miliona dinara, koja će biti podeljena stanovništvu ugroženom u poplavama.

Vlada je donela Uredbu o uslovima i načinu privlačenja direktnih stranih investicija kojom se stvaraju povoljniji uslovi za ulaganja u Srbiju. Primenom mera iz ove uredbe će, kako se očekuje, biti ubrzan privredni rast, povećana stopa zapošljavanja i izgradnja infrastrukture u Srbiji.

Opštine da pošalju procene štete

Komisija Vlade Srbije za utvrđivanje štete od elementarnih nepogoda donela je odluku da se uputi pismo jedinicama lokalne samouprave da dostave prve preliminarne izveštaje o procenjenoj šteti od poplava, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Izveštaji bi trebalo da sadrže preliminarne podatke o šteti u kategorijama - stambeni objekti, privredna dobra (objekti i oprema), lokalna infrastruktura i poljoprivredna dobra.

Prvoj sednici Komisije za utvrđivanje štete od elementarnih neopogoda predsedavala je potpredsednica vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: