Još pomoći stiže sa Kosova

Oko 200 tona humanitarne pomoći upućeno je danas sa Kosova i Metohije ka poplavljenim područjima u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 22.05.2014.

12:40

Default images

Pomoć je iz svih srpskih sredina na Kosovu i Metohiji dopremljena u Kosovsku Mitrovicu, odakle je danas krenula put najugroženijih gradova u centralnoj Srbiji a jedan šleper upućen je Republici Srpskoj odnosno, opštini Šamac.

Pomoć se uglavnom sastoji od hrane i higijenskih sredstava.

Predsednik privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić izjavio je novinarima da srpski narod sa KiM saoseća i prati celokupna dešavanja u Srbiji i Republici Srpskoj.

"Ovo je potvrda da smo svi jedinstveni, da saosećamo u ovim teškim trenucima sa svim ljudima i da smo na raspolaganju državi kada je u pitanju saniranje štete od poplava i da vise stotina dobrovoljaca čeka na poziv države da interveniše kako bi I na taj način pomogli našoj braći gde god se oni nalazili", rekao je Spirić.

On je naglasio da je Eparhija raško prizrenska takodje dala svoj doprinos te da će se jedan šleper uputiti ka Šamcu, najugroženijoj opštini u Republici Srpskoj.

Spirić je zahvalio građanima Kosovske Mitrovice i studentima koji su pružili nesebičnu podršku i pomoć. U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i Srbi iz Kosovskog Pomoravlja. Gradonačelnik opštine Ranilug Gradimir Mikić izjavio je da nastavljaju sa prikupljanjem pomoći koja će biti upućena i ka Republici Srpskoj.

"“Naš narod je pokušao da pokaže koliko i na koji način saoseća sa ugroženim sredinama u centralnoj Srbiji koje su pogođene prirodnim nepogodama. Narod je pokazao jedinstvo i mislim da ovo može da nam pomogne da u budućnosti budemo što jedinstveniji”", rekao je Mikić.

Predsednik studentskog Parlamenta Filozofskog fakulteta Nemanja Biševac rekao je da su tokom proteklih nekoliko dana studenti zajedno sa građanima i Kriznim štabom Kosovske Mitrovice prikupili 5 kamiona pomoći kao i još jedan šleper koji je upućen u okviru današnjeg konvoja.

"Samo juče zajedno sa građanima sa centralnog Kosmeta poslali smo preko 3 tone brašna i tri tone vode kao i ostalih potrepština za ugrožena područja", rekao je Biševac.

Dejan Mitić, savetnik gradonačelnika opštine Gračanica Branimira Stojanovića rekao je da su iz ove opštine u okviru konvoja upućena dva šlepera hrane i odeće u Bajinu Baštu.

“Svi su se rado odazvali i dali svoj doprinos koliko je ko mogao, ovaj proces prikupljanja pomoći se nastavlja i dalje i trudićemo se da maksimalno pomognemo unesrećenim ljudima u ovim poplavama” – podvukao je Mitić.

U saopštenju Kancelarije za KiM se navodi da je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u saradnji sa Kancelarijom, a na inicijativu Srba sa Kosova i Metohije, organizovalo prikupljanje i transport humanitarne pomoći za poplavom ugrožena područja u centralnoj Srbiji.

Konvoj špelera ispratili su između ostalih i gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić, predsednik privremenog organa tog grada Aleksandar Spirić i načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Vaso Jelić .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: