Štajnmajer: Milion evra za Balkan

Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer će u ponedeljak posetiti Sarajevo, gde će jedna od tema biti katastrofalne poplave na Balkanu, javljaju mediji.

Izvor: Tanjug

Sreda, 21.05.2014.

15:54

Default images

Poseta Beogradu šefa nemačke diplomatije, kako je na pitanje Tanjuga rekao jedan portparol u Ministarstvu inostranih poslova u Berlinu, nije najavljena.

Nemačka vlada je, objavljeno je danas na nalogu na Tviteru Ministarstva inostranih poslova u Berlinu, najavila povećanje pomoći za žrtve poplava na Balkanu na oko milion evra.

Nemačka će, osim prvobitnih oko 350 000 evra, izdvojiti još oko 650.000 evra za žrtve poplava na Balkanu.

Ova sredstva su, kako navodi Ministarstvo inostranih poslova na svom nalogu na Tviteru, pre svega, namenjena za rad nemačke Službe za tehničku pomoć, čiji su ljudi već u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: