Pomozimo da nađu đake iz Obrenovca

Škola "Jovan Jovanović Zmaj" iz Sremske Kamenice želi da pronađe maturante iz OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" iz Obrenovca, jer hoće da im pomognu u teškim trenucima.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

15:35

Default images

Đaci ove škole su odlučili da maturantima iz Obrenovca u ovim teškim vremenima ponude smeštaj i mogućnost da na miru i daleko od tuge i prihvatnih centara završe školsku godinu i maturiraju.

Ova škola već 40 godina gradi bratske i prijateljske odnose sa svim Zmajevim školama, pa i sa osnovnom školom "Jovan Jovanović Zmaj" iz Obrenovca.

Oni se godinama složno druže na Susretima Zmajevih škola, a sada imaju želju da omoguće maturantima iz Obrenovca da kod njih završe osnovnu školu i maturiraju.

Međutim, veliki problem nastao je kada su pokušali da pronađu đake, koji su evakuisani iz Obrenovca i raspoređeni po brojnim prihvatnim centrima u Beogradu i okolini. Direktorka ove škole iz Kamenice Aleksandra Ćirić za 021 kaže da su sve pokušali, ali da je gužva prevelika i oni više ne znaju kako da pronađu te maturante. "Pokušali smo preko Crvenog krsta, pokušali smo preko kriznog štaba u Novom Sadu, preko Kriznog štaba u Beogradu, i mejlove smo slali na sve strane, ali veliki je haos i verovatno oni nemaju evidenciju gde se ta deca nalaze", zabrinuta je Aleksandra.

"Ideja ove Zmajeve škole je da ugosti sve maturante iz Obrenovačke Zmajeve škole, koji bi bili smešteni delom u Dečjem selu, a delom u privatne smeštaje svojih vršnjaka. Obezbedili bi i prevoz učenika od mesta u kojima su trenutno smešteni do Sremske Kamenice, jer imaju jaku želju da se svojim prijateljima nađu u nevolji", kaže ona.

"Između ostalih škola i obrenovačka Zmajeva škola je nama na taj način bratska škola i zato apelujemo na obrenovačku školu i kompletnu javnost da nam pomognu da ih nađemo. Voljni smo da im ponudimo smeštaj, da dođu kod nas i da ovde završe osmi razred. Odlučili smo se da to budu maturanti jer su oni najspremniji, bili bi bezbedni, imali bi smeštaj, hranu i završili bi školu izdvojeni iz kolektivnih smeštaja i iz te tuge koja tamo vlada", rekla je Aleksandra.

Kamenička Zmajeva škola je u subotu poslala pomoć u mitrovačku Zmajevu školu, koja je sada prihvatni centar za ugrožene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: