Sinoć stigla pomoć Švedske i Danske

Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" noćas stigla humanitarna pomoć koju je u Srbiju uputila Švedska. Iz Danske stigle pumpe.

Izvor: B92

Sreda, 21.05.2014.

06:47

Default images

Kako je saopštio MUP, iz zemalja Evropske unije i regiona kontinuirano nastavlja da stiže humanitarna pomoć u opremi i životnim namirnicama za poplavom ugrožena područja.

Pomoć Švedske sastoji se od tri tone konzervirane hrane, vode i odeće koju je ugroženom stanovništvu Srbije uputila Vlade Švedske, saopštilo je jutros Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dodaje se da je UNICEF Danske za sanaciju šteta prozrokovanim poplavama poslao pumpe za vodu u vrednosti od 65.000 evra.

Humanitarnu pomoć, tokom prethodnog dana, uputila su udruženja građana, crkve, srpska dijaspora, opštine i preduzeća iz Hrvatske, Slovenije, Švajcarske, Crne Gore, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Austrije i Češke.

Opremu i životne namirnice, koja se do ugroženih distribuira preko Crvenog krsta, uputile su Ujedinjene nacije, Rusija, Azerbejdžan, Belorusija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija i Češka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: