Vojska gađala i ljude na spavanju

Najmanje 23 osobe su poginule, uključujući osmoro dece, kad je sirijska vojska ispalila rakete zemlja-zemlja u siromašno predgrađe grada Marea.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

14:04

Default images

Aktivista Abu al-Hasan rekao je u izjavi AP-u da se napad dogodio tokom noći dok su ljudi spavali u svojim kućama. Među žrtvama, kako tvrdi, je i porodica od 10 članova, od kojih su osmoro deca.

Grad Marea se inače nalazi pod kontrolom pobunjenika, podseća AP.

Potvrda o napadu u Marei je stigla i od sirijske Opservatorije za ljudska prava. Aktivisti i grupe za ljudska prava tvrde od ranije da sirijska vojska često izvodi raketne napade u oblastima koje kontrolišu pobunjenici, čije žrtve uglavnom budu civili.

U međuvremenu je zamenik ruskog šefa diplomatije Genadij Gatilov izjavio da će Rusija uložiti veto na nacrt rezolucije u kojem se predlaže da se slučaj gradjanskog rata uputi Medjunarodnom krivičnom sudu.

Francuska je 12. maja članicama Savetom bezbednosti UN predala nacrt rezolucije kojim se predlaže krivično gonjenje za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

"Nacrt, koji je upućen Savetu bezbednosti, neprihvatljiv je za nas i nećemo ga podržati. Ako se stavi na glasanje, uložićemo veto", rekao je Gatilov, a prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: