Izgrađen bedem na Zemunskom keju

Radnici nekoliko javnih preduzeća i volonteri noćas su izgradili zaštitni pojas na Zemunskom keju, radi odbrane Beograda od eventualnih poplava.

Izvor: B92

Utorak, 20.05.2014.

10:12

Default images

U izgradnji nasipa dugačkog 650 metara, od restorana "Venecija" do Hidrobaze, visine 1,2 metra i širine 90 centimetara, učestvovali su zaposleni "Zelenila Beograd", Gradske čistoće, Beogradskog vodovoda i kanalizacije i Gradskog saobraćajnog preduzeća, kao i oko 500 volontera.

Nasip je izgrađen na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije da se deluje preventivno i podigne kota odbrane od eventualnih poplava, saopštilo je "Zelenilo Beograd".

Na ovaj način i ovaj deo grada uz reku je osposobljen da odoli vrhu poplavnog talasa koji se, prema svim prognozama, u Beogradu očekuje 24. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: