Obrenovac: Kraj evakuacije do jutra

Do jutra bi trebalo da bude završena evakuacija u Obrenovcu, izjavio je noćas Bojan Kostić iz Sektora za vanredne situacije.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 20.05.2014.

05:20

Default images

Kostić je dodao da i dalje ima onih koji odbijaju da budu evakuisani i da još nije izdata naredba za prinudnu evakuaciju.

"Ne očekujemo da noćas dođe do povećanja vodostaja, ali sutra se očekuje veći porast nivoa reke", rekao je Kostić, prenela je B92.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin apelovao je sinoć na građane Obrenovca da poslušaju naređenje kriznog štaba i evakuišu se iz tog grada.

"Evakuište bar žene i decu, prihvatilišta su tu, za njih ima mesta, prevoz je organizovam, sve je tu. Štab je izdao narađenje da se vrši evakucija, tražimo da se svi pridržvaju toga. Bolje da sutra, ako ste toliko ubeđeni da se ništa neće desiti, kažete da ste bili u pravu, nego da kažete da niko nije mogao da pretpostavi i da ne odgovarate za zdravlje i sudbinu svoje porodice", rekao je Vulin za RTS u Obrenovcu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naredio je u ponedeljak popodne hitnu i potpunu evakuaciju Obrenovca zbog novog poplavnog talasa koji nadolazi iz pravca Zabrežja, jer se očekuje porast nivoa reke Save.

Na evakuaciji ugroženog stanovništva sa područja Obrenovca angažovano je 11 helikoptera - šest policijskih i pet stranih.

Uz helikoptersku jedinicu MUP-a sa šest helikoptera, u akciju se uključilo i pet helikoptera iz Slovenije, Makedonije, Mađarske, Belorusije i Euleksa, saopštio je MUP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: