RS: 17 stradalih, zasad 7 nestalih

Direktor policije RS Gojko Vasić saopštio je imena osoba stradalih u poplavama u RS, a osim 17 stradalih, zasad je prijavljen i nestanak sedam osoba.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

15:22

Default images

Devet je žrtava u Doboju i većinom su starije osobe, a Vasić kaže da se pretpostavlja da su stradali jer nisu mogli da izbegnu poplavni talas koji je nadirao velikom brzinom.

U Doboju su smrtno stradali: Milenko Blagojević (1951.), Slavko Đurić (1924.), Božica Petković (1926.), Milada Ranković (1923.), Marija Jeleč (1932.), Željko Jeleč (1961.), Ratomir Marić (1941.), Rade Čupeljić (1924.), Bahrija Skula (1938.).

U Doboju je stradala još jedna osoba, čije telo još nije pronađeno, a Vasić je naveo da su bili prisutni drugi ljudi kada se utopio i on se vodi na spisku stradalih.

Žrtve poplava u Šamcu su: Stojan Bandarević (1938.) i Mile Pajić.

U Modriči su smrtno stradali Bogdan Lazendić (1932.) i Miroslav Mićić (starost oko 80 godina).

Tokom poplava u RS-u bilo je, kako je kazao Vasić, i pet sumnjivih smrti. U četiri slučaja je utvrđeno da se radi o prirodnoj smrti koja se ne dovodi u vezu s elementarnim nepogodama, dok je isplivalo i telo mladića iz Banjaluke, koji se ranije utopio u Vrbasu, nesretnim slučajem.

U Bijeljini je ranije stradao Ljubisav Jekić kada se srušio deo vikend-kuće, a u Vlasenici Hanifa Čelebić (1944.) usled aktiviranja klizišta.

Potvrdio je da je jutros na području Donjeg Žabara pronađena mrtva osoba, stradala u poplavama, tako da je do sada u Srpskoj poginulo 17 osoba.

"Prijavljen je nestanak Savke Dejanović, Milutina Vulina, Peje, Marice i Vesne Zubak i Đorđa i Dušanke Šiljegović", naveo je ministar.

Iz policije RS pozvali su sve građane da im, ukoliko imaju, dostave informacije o osobama čiji je nestanak prijavljen u Doboju.

Prijave su uputili građani koji već danima nisu u vezi sa članovima svojih porodica.

On je kazao i da je do sada dnevno bilo 20 krivičnih dela i da se čini sve da se ona onemoguće na ugroženim područjima, napomenuvši i da su potopljene pojedine policijske stanice , kao i imovina pripadnika policije, pa su na poplavljena područja upućeni policajci iz centara javnih bezbednosti koji nisu ugroženi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: