Tadićevi saveti državnom vrhu

Predsednik NDS Boris Tadić pozvao je sve čija je uloga da predstavljaju Srbiju da odu u inostranstvo i lično se angažuju u traženju pomoći za ugrožene.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 19.05.2014.

21:37

Default images

U ovakvoj situaciji, uloga premijera Aleksandra Vučića i jeste da ostane u zemlji i organizuje borbu protiv poplava, ali uloga predsednika države Tomislava Nikolića i ministra spoljnih poslova Ivice Dacića je da traže pomoć za našu zemlju u svetu, naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

"Sugerišem da predsednik Nikolić ne bi trebalo da otkazuje posete stranim zemljama, nego da kao izabrani predstavnik gradjana Srbije, poseti što veći broj zemalja i lično zatraži pomoć. Apelujem na sve političke činioce koji imaju kontakt sa medjunarodnim institucijama, kao i na sve one koji imaju medjunarodni uticaj, da to iskoriste tražeći pomoć gde god i kako god je to moguće", naveo je Tadić.

Bivši predsednik Srbije naveo je da "skoro nijedna država" na svetu nema kapacitet da se sama izbori sa katastrofom kakva je zadesila Srbiju.

"Bez pomoći medjunarodne zajednice, Srbija neće moći da spreči nastajanje još veće štete, niti da nadoknadi ogromnu materijalnu štetu izazvanu poplavama", naveo je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: