Obrenovac: Nivo vode opada

Nivo vode u Obrenovcu opada, evakuacija stanovnika se nastavlja, izjavio jutros načelnik operativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.05.2014.

05:56

Default images

"U centar Obrenovca svakodnevno stiže pomoć u namirnicama, kao i u zaštiti od poplava. Evakuacija traje iz minuta u minut, gledamo da tom narodu pomognemo što je više moguće", rekao je Marsenić RTS-u.

On je apelovao na meštane Obrenovca koji su ostali u svojim domovima da ne izlaze iz kuća dok ne stigne pomoć da ih evakuiše. Ekipe za dezinfekciju su, prema njegovim rečima, upućene na teren.

Na pitanje gde ovog jutra ima najviše vode, Marsenić je odgovorio da je voda trenutno u stagnaciji. "Mi smo u protekloj noći branili Sajam, Makiš, Progar..., Brankov most, Gazelu. Očekujemo da će danas i večeras sve biti u redu", rekao je on.

Najvažnije vesti

Apeli za pomoć

  • Potrebni lekovi za šećernu bolest, hipertenziju, glukofaz, spironolakton, kortiazem, farin.Prikupljanje na aerodromu Batajnica.
  • Psiholozi da se jave najbližim centrima za prihvat i pomoć evakuisanom stanovništvu. Apel uputilo Ministarstvo odbrane.
  • Lekari i medicinsko osoblje da se jave prihvatnim centrima. Kontakt telefon: 011/715-7479.
  • Centrima za pomoć u Beograd potrebna hrana za dijabetičare.
  • Ministarstvo energetike apelovalo na građane da se štedi struja.


NAJVAŽNIJI TELEFONI //// KAKO DA POMOGNETE

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: