Stiže pomoć UN-a

Iz italijanskog grada Brindizija večeras u 23 sata na Aerodrom "Nikola Tesla" avionom stiže prvi deo humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 18.05.2014.

21:37

Default images

Prvi deo pomoći sastoji se iz agregata, pumpi za vodu i čamaca za spasavanje, dok će u toku sutrašnjeg dana stići avion sa hranom i vodom za najugroženije stanovništvo, navedeno je u saopštenju MUP-a.

UNICEF je saopštio da je Svetski program za hranu uputio 60 cisterni za vodu, 24 agregata, tri sistema za prečičćavanje vode i 10 čamaca za spašavanje.

U toku sutrašnjeg dana stići će još jedan avion sa 17 metričkih tona hrane za najugroženije stanovništvo.

Pošiljku će večeras na aerodromu dočekati rezidentna koordinatorka Tima Ujedinjenih nacija u Srbiji Irena Vojcakova Solarno, koja će pomoć, kako je najavljeno u saopštenju UNICEF-a, uručiti ministar unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću.

Na poziv Vlade Srbije, kancelarija UN u Srbiji saopštila je u subotu da će obezbediti hitnu pomoć stanovništvu ugroženom od poplava.

UN su aktivirale sistem za pomoć u vanrednim situacijama da bi obezbedile Srbiji opremu za spasavanje života kao i higijenske pakete, dušeke, hranu, kao i ostale potrepštine za evakuisano stanovništvo, navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: